Vintage

Beleving
Fijne bubbels ontspringen van de bodem van het tulpglas en banen elegant en levendig hun weg door de bleekgele wijn. Diepe, complexe aroma's van geroosterde noten en vers bereidde deeg reizen met het opstijgende koolzuurgas mee om uit de complexe wijn te ontsnappen en de frisse zuren te signaleren. Op de achtergrond van dit aangename boeket, kan je toetsen van citrusvruchten, groene appelen en peren ontdekken die voortkomen uit het innige contact van de wijnen gemaakt van de beste wijngaarden, met de gist gedurende de rijping in de kelder na de tweede hergisting op fles.
De indruk van een goed gebalanceerde, volmondige en volwassen smaak wordt gewekt van zodra je de wijn proeft. Een delicaat en complex evenwicht tussen de frisse zuren en de ronde fruitigheid zonder enige bijkomende toevoeging van suikers, vormt een uniek geheel. Dit is het handelsmerk van onze fuga cava vintage. Perfect in harmonie. De compositie is zorgvuldig geselecteerd om deze complexe veelvuldigheid te bekomen en dat maakt dat deze cava op zichzelf kan worden gedronken alsook als ideale begeleider kan geschonken worden bij gerechten. Een heerlijk, lange afdronk benadrukt de volwassenheid en superieure kwaliteit van deze wijn. Deze kenmerken illustreren de uitmuntende kwaliteit en rechtvaardigen de competitieve positie tegenover de verschillende champagnes voor een fractie van de prijs. Deze samenstelling werd zorgvuldig geselecteerd en het zijn deze eigenschappen die maken dat deze cava zelfs de meest kritische connaisseurs kan bekoren.

Food Pairing
Met onze cava fuga vintage, haal je de top van ons gamma in huis, ideaal geserveerd bij een temperatuur van 5 - 7 C. Deze prestigieuze cava komt het best tot zijn recht bij even nobele gerechten maar tegelijkertijd kan de cava perfect ook op zichzelf worden gedegusteerd. Combinaties met edele vis- of zeevruchtsoorten zoals kreeft, krab, oesters, sint-jacobsvruchten en andere schaaldieren leiden tot een waar culinair spectakel. Mensen die aan diabetisch lijden, tolereren meestal deze brut nature omwille van het lage suikergehalte. Perfect voor het beleven van exceptionele culinaire ervaringen.

Momenten
Daar de liefde voor de superieure kwaliteit van het product één van de speerpunten doorheen het fuga gamma hoort te zijn, wordt deze fles toch eerder ontkurkt bij exceptionele gelegenheden waar de cava kan worden geappreciëerd door de meerwaardezoekers die het verschil kennen en die graag culinaire hoogtepunten delen. Intieme momenten van puur genieten of intense momenten van waar geluk zijn voorbeelden van gelegenheden waar onze vintage het best tot zijn recht komt. Buiten je eigen persoonlijke pleziertje na een uitzonderlijke prestatie, zijn jubilea, huwelijksverjaardagen, intieme feestelijkheden andere voorbeelden van uitgelezen gelenheden.

Technische eigenschappen
De smaak van jouw favoriete fuga cava wordt geboetseerd op drie verschillende plaatsen en tijdstippen in het productieproces en wordt elk jaar al dan niet subtiel aangepast om aan onze standaarden te voldoen.
De cava bestaat uit een typische samenstelling of coupage van de druivensoorten: Parellada, Macabeo en Xarrel.lo aangevuld met een fractie Chardonnay. De druiven worden jaarlijks geoogst op het optimale tijdstip met respect tot het druivenras, de locatie can de wijngaard en het klimaat/weersomstandigheden. De loten die gebruikt worden voor de vintage behoren tot de beste en komen van de hoogst kwalitatieve wijngaarden. Al onze fuga cava's komen uit de Penedès streek in Catalonië. Eens de wijnen bij lage temperatuur gefermenteerd zijn, worden de samenstellingen gemaakt uit de beste wijnen. Hoewel de samenstelling van de wijn elk jaar kan verschillen afhankelijk van de selectie, worden meestal slechts subtiele wijzigingen doorgevoerd en wijkt de compositie niet al te veel af van de typische 35/25/25/15 verhouding. 
De tweede hergisting op fles voltrekt in de koele, vredevolle kelders voor ten minste 30 maanden, wat maakt dat deze cava tot de Gran Reserva categorie behoort. De lange rijping van de wijn in de fles samen met de toegevoegde gist en suiker resulteert in een complexe, ronde en volwassen smaak. Typisch voor een lange rijpinge zijn de fijnere bubbels en de duidelijk aanwezigheid van gisttoesten in de neus en de smaak. 
Wanneer de fles uit de kelder gehaald wordt en klaar gemaakt voor consumptie, wordt de gist verwijdert uit de hals van de fles en uitsluitend vervangen door basiswijn om het complexe, pure, nobele karakter te vrijwaren. Al deze efforts resulteren in een brilliante schuimwijn met een finaal alcohol gehalte van 11.5 vol%.

cavafugalChange language:

 

 

RMCD bvba – Fuga Moments
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.