Brut Rosé

Beleving
Fijne bubbels ontspringen van de bodem van het tulpglas en banen elegant en levendig hun weg door de lichtrode wijn. Subtiele aroma's van nootmuskaat, rode bessen en andere bosvruchten reizen met het opstijgende koolzuurgas mee om uit de complexe wijn te ontsnappen. 
De indruk van een kruidige doch frisse smaak wordt gewekt van zodra je de wijn proeft. Een delicaat evenwicht tussen frisse fruitigheid en droge kruidigheid wordt bewaard door de beperkte suikertoevoeging en dit is het handelsmerk van onze fuga cava brut rosé. De compositie is zorgvuldig geselecteerd om deze complexe veelvuldigheid te bekomen zonder het natuurlijke product onrecht aan te doen en wordt doorgaans geappreciëerd door mensen die graag een wat drogere kruidigheid combineren zonder de fruitige frisheid te moeten missen. 

Food Pairing
Met onze cava fuga brut rosé, biedt Fuga Moments u een mooi huwelijk tussen fruitige kruidigheid en de natuurlijke frisse zuren, ideaal geserveerd bij een temperatuur van 5 - 7 C. Combineerd perfect met kazen en charcuterie zoals gerookte kalkoen. In de lente of de zomer kan je van de fuga cava brut rosé genieten als aperitief, bij een barbecue van gegrild vlees zoals varkensribbetjes.

Momenten
De brut rosé is uitermate geschikt voor van te genietne bij mooi weer, de zon in je glas. Breng je warme, zonnige vakantiegevoel terug met deze brilliante cava. Met familie op een barbecue, tuinfeest met de buren of een dagje verlof met vrienden of gewoon als aperitief in de vooravond. Zeer geschikt en gegeerd op strandbars.

Technische eigenschappen
De smaak van jouw favoriete fuga cava wordt geboetseerd op drie verschillende plaatsen en tijdstippen in het productieproces en wordt elk jaar al dan niet subtiel aangepast om aan onze standaarden te voldoen.
De cava bestaat uit een typische samenstelling of coupage van de druivensoorten: Grenache, Monastrell en Trepat. De druiven worden jaarlijks geoogst op het optimale tijdstip met respect tot het druivenras, de locatie can de wijngaard en het klimaat/weersomstandigheden. Al onze fuga cava's komen uit de Penedès streek in Catalonië. Eens de wijnen bij lage temperatuur gefermenteerd zijn, worden de samenstellingen gemaakt om uiteindelijk tot de typische frisse, smaakvolle en veelzijdige fuga cava te komen. Hoewel de samenstelling van de wijn elk jaar kan verschillen afhankelijk van de selectie, worden meestal slechts subtiele wijzigingen doorgevoerd en wijkt de compositie niet al te veel af van de typische 45/45/10 verhouding. Om deze lichtrode rosé te bekomen is het belangrijk een aantal dingen te vermelden. Er werd hiervoor een zorgvuldige selectie gemaakt van lokale druivenrassen en de maceratie (innig contact van de wijn met de druivenschillen waar de pigmenten in zitten) wordt zeer kort gehouden.
De tweede hergisting op fles voltrekt in de koele, vredevolle kelders voor ten minste 9 maanden. De brut rosé rust doorgaans niet heel lang in de kleders omwille van de gewenste, jonge kruidigheid niet te verdringen en om te zetten in een té complexe wijn.
Wanneer de fles uit de kelder gehaald wordt en klaar gemaakt voor consumptie, wordt de gist verwijdert uit de hals van de fles en vervangen door een mengsel van basiswijn met een zeker suikergehalte (de expedition liquor). Gedurende deze dosage kan men de smaak van de wijn nog bijsturen en de hoeveelheid toegevoegde suikers zal de uiteindelijke zoetheid van de cava bepalen. Voor onze fuga cava brut rosé varieert het uiteindelijk suikergehalte tussen 5 en 10 g/L afhankelijk van het verdict van de oenologen en ons eigen fuga proefpanel. Het suikergehalte van onze rosé ligt op 6 g/L en bevindt zich aan de onderkant van dit spectrum om de balans van kruidigheid en frisheid ultiem tot zijn recht te doen komen. Al deze efforts resulteren in een brilliante schuimwijn met een finaal alcohol gehalte van 11.5 vol%.

cavafugalChange language:

 

 

RMCD bvba – Fuga Moments
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.